Groepslessen

Bodde Bouman Sportcentrum biedt verschillende groepslessen aan:

Aerofit, 55+ groep, 65+ groep, groepsles op locatie, vervolg op fysiotherapie.

Aerofit

Aerofit is een combinatie van aerobics en fitness, waarbij verschillende materialen zoals stangen, tubes en excercise balls gebruikt worden. Bij aerofit ligt het accent op conditieverbetering en figuurcorrectie, een aerofitles betekent een uurtje lekker zweten. We beginnen met een aerobic routine als warming up en gaan vervolgens over op fitness. Daarbij gebruiken we krachttoestellen voor de spierversterkende oefeningen, en cardiotoestellen om lekker aan de conditie te werken. De Aerofit lessen worden in Dokkum op dinsdagavond en woensdagochtend gegeven.

55+ groep

Als je een dagje ouder wordt, is soepel bewegen niet zo vanzelfsprekend, maar het is wel belangrijk om te blijven bewegen. Het onderhouden van de conditie, spierkracht en uithoudingsvermogen is belangrijk voor elke 55 plusser. Als alleen lopen en fietsen niet volstaat, dan zijn onze 55+ groepslessen een leuke en gezellige manier om lekker te (blijven) bewegen. De lessen zijn afwisselend en we houden rekening met ieders persoonlijke fysieke beperkingen. Steps, body pump, aerobics, fitness en wandelen, alles komt aan de orde. Het accent van de training ligt op conditieverbetering en spierversterking. Kijk bij de openingstijden voor de lestijden van de 55+ groepslessen.

65+ groep

De 65+ groepslessen lijken sterk op die van de 55+ groep, maar hebben als belangrijkste verschil dat we meer rekening houden met de fysieke beperkingen die kenmerkend zijn voor deze leeftijdsgroep. Bewegen moet leuk zijn vinden we bij Bodde Bouman, en daarom is het lesprogramma voor de 65+ groepslessen aangepast op de behoeften en beperkingen van de 65 plussers. Oefeningen waarbij blessures op de loer liggen, zoals springoefeningen, laten we in deze lessen achterwege. Gezelligheid en conditieverbetering staan voorop in de 65+ groep!

Groepsles op locatie

Wij geven de groeplessen ook op locatie in Dongeraheem. Dit zijn leuke groepslessen ‘rondom de stoel’. Samen bewegen en gezelligheid staat voorop tijdens deze lessen. Iedere deelnemer voert oefeningen en bewegingen uit op en naast de stoel, waarbij we gebruik maken van verschillende materialen. Verantwoord bewegen, soepel blijven en in conditie blijven zijn de belangrijkste insteek voor deze lessen voor ouderen. Neem contact met ons op voor meer informatie over groepslessen en de mogelijkheden.

Vervolg op fysiotherapie

Bij de groepsles ‘Vervolg op fysiotherapie’ wordt geen vooropgesteld schema gevolgd, maar krijgen de deelnemers echt les. De lessen sluiten aan bij het programma Medische Fitness, en zijn gebaseerd op het overleg tussen de fysiotherapeut en de fitnesstrain(st)er.

Zwangerfit

De zwangerfit groepslessen van Jelly Visser zijn eigentijdse lessen voor zwangere vrouwen en vrouwen die net bevallen zijn. Jelly Visser is fysiotherapeute en speciaal opgeleid voor deze cursus, die ontwikkeld is door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek. Tijdens de zwangerschap ondergaat het vrouwelijk lichaam ingrijpende veranderingen en veelal ontstaan problemen in het bekkengebied. De cursus Zwangerfit richt zich op het ondervangen van deze problemen en om de conditie en spierkracht op peil te houden. De groepslessen Zwangerfit worden in Dokkum op de dinsdagavond gegeven. Voor meer informatie over deze cursus hebben wij een folder die u gratis aan de balie kunt afhalen.